Ce este bumbacul organic?

Ce este bumbacul organic?

Există multe efecte negative asupra agriculturii convenționale din bumbac . Bumbacul cultivat organic reprezintă o alternativă mai sănătoasă față de bumbacul cultivat convențional . Pentru a fi organic, un câmp trebuie să fie fără pesticide timp de cel puțin trei ani înainte de a fi certificat ca fiind organic și bumbacul trebuie prelucrat în conformitate cu standardele ecologice internaționale. În Statele Unite, bumbacul etichetat ca organic trebuie să fie certificat de o agenție independentă recunoscută de Programul organic național al USDA.

Potrivit Asociației Comerciale Ecologice, bumbacul organic este cultivat fără utilizarea pesticidelor toxice sau chimicalelor sintetice, a metalelor sau a substanțelor modificate genetic. Metodele cum ar fi lansările de insecte benefice, tăierea cu bandă a lucernei și mașinile noi de epuizare ajută la reducerea impactului de mediu al culturilor de bumbac. Organizațiile terțe certifică faptul că fermele ecologice de bumbac utilizează numai aceste metode aprobate și nu pulverizează substanțe chimice toxice pe culturile lor. În 2004, în Statele Unite s-au recoltat 6.814 de bile de bumbac organic, ceea ce reprezintă aproximativ 3.2 milioane de lire sterline. Aceasta este comparată cu estimarea din acest an a producției totale de bumbac din SUA de 19,2 milioane de baloane – peste 9 trilioane de lire sterline. Pe plan global, se estimează că vor fi recoltate 120,5 milioane de baloturi de bumbac. Pentru mai multe informații despre producția de bumbac organic, consultați „Producția de bumbac organic” pe site-ul Serviciului național de informare privind agricultura, disponibil aici: http://attra.ncat.org/attra-pub/cotton.html .

Această creștere a producției de bumbac organic reprezintă o revenire la practici sigure și durabile. Este cultivat cu îngrășăminte naturale și nu conține substanțe chimice toxice. Agricultorii organici se bazează pe rotația culturilor pentru a reface și a menține fertilitatea solului. Cultivarea mecanică și mijloacele botanice sau biologice sunt folosite pentru combaterea dăunătorilor și buruienilor. Standardele stabilesc, de asemenea, linii directoare stricte pentru transport și depozitare pentru a evita contaminarea încrucișată. Agricultura manuală și practicile ecologice au o amprentă redusă de carbon, deoarece întregul proces consumă mai puțin combustibil și energie și emite mai puține gaze cu efect de seră. Testarea strictă asigură absența contaminanților cum ar fi nichelul, plumbul, formaldehida, aminele, pesticidele și metalele grele. Persoanele cu alergii și sensibilitatea chimică beneficiază în special de îmbrăcămintea din bumbac organic, deoarece bumbacul convențional poate păstra reziduuri toxice dăunătoare. Chiar dacă nu aveți piele sensibilă, bumbacul organic se simte mai bine.

Hours

  • Zilnic 9:00 - 18:00
  • Sâmbătă închis
  • Duminică închis

Details

ro_RORomână