Certificarea GOTS

Ce este Certificarea GOTS ?

Standardul Global pentru Textile Organice (GOTS) este recunoscut drept cel mai important standard de procesare din lume pentru textilele fabricate din fibre organice. Acesta definește criterii ecologice la nivel înalt de-a lungul întregului lanț de aprovizionare cu produse textile ecologice și impune și respectarea criteriilor sociale.

găuri certificate de bumbac

Numai produsele textile care conțin cel puțin 70% fibre organice cultivate pot deveni certificate GOTS. Toate intrările chimice cum ar fi coloranții și auxiliarele utilizate trebuie să îndeplinească anumite criterii de mediu și toxicologice.

O stație funcțională de tratare a apelor uzate este obligatorie pentru orice unitate de procesare umedă implicată și toți prelucrătorii trebuie să respecte criterii sociale minime. Criteriile-cheie Certificarea GOTS este sistemul său de asigurare a calității și principiile procedurilor de revizuire și revizuire.

 

Consumul de apă și de energie reprezintă cele mai importante aspecte din considerentele de durabilitate ale prelucrătorilor și producătorilor de textile. Ca parte a criteriilor de management de mediu (capitolul 2.4.10), GOTS impune ca entitățile certificate să aibă la dispoziție atât datele privind energia și resursele de apă, cât și consumul acestora. De asemenea, acestea trebuie să aibă obiective și proceduri țintă pentru a reduce consumul de energie și de apă pe kg de produs textil.

Monitorul GOTS (Apă / Energie) vizează sprijinirea entităților certificate pentru abordarea și respectarea acestor cerințe.

Atunci când cumpărați GOTS Certified Organic Cotton Fabric, veți achiziționa nu numai un produs de înaltă calitate, dar veți contribui la sprijinirea unui mediu mai sănătos și mai curat.

Hours

  • Zilnic 9:00 - 18:00
  • Sâmbătă închis
  • Duminică închis

Details

ro_RORomână