Ghid pentru țesături durabile – Bumbac organic

Producția de modă și îmbrăcăminte reprezintă un contribuitor uriaș la schimbările climatice din cauza poluării cu carbon implicată în fiecare etapă a călătoriei de modă (cunoscută sub numele de mile de modă) din creșterea fibrei / țesăturilor, fabricarea și producția și, în final, livrarea de către consumatori.

Mai ales materialul în care îmbrăcați-vă îmbrăcămintea joacă un rol important în impactul asupra mediului! Am recunoscut că mulți oameni nu sunt siguri că materialele sustenabile trebuie să aibă grijă! Există atât de multe cercetări făcute pentru a crea materiale noi sau alternative durabile ale celor pe care deja le cunoaștem, așa că am crezut că un subiect extraordinar pentru următoarea noastră serie Susta-Style ar fi un Ghid pentru țesături durabile. Vom descompune cele mai importante materiale durabile care sunt folosite astăzi și, de asemenea, vom pune accentul pe inovațiile de țesături care vor sta în viitor.

Bumbacul organic este prima țesătură durabilă la care ne vom uita.

Bumbac organic:

Bumbacul convențional este una dintre cele mai cultivate culturi cultivate în lume.Bumbacul organic este cultivat folosind metode și materiale care au un impact redus asupra mediului. Dacă bumbacul urmează să fie vândut ca fiind organic, acesta necesită o certificare terță parte de la agenții de certificare independente, acreditate.

Sistemele de producție ecologică:

  • Reaprovizionarea și menținerea fertilității solului
  • Reduceți utilizarea pesticidelor și îngrășămintelor toxice
  • Construiți agricultura diversă din punct de vedere biologic

De ce să urmăriți:

Comercianții cu amănuntul de multe ori nu vă vor spune fiecare parte a povestii unui articol de îmbrăcăminte. Dacă cumpărați bumbac organic și nu este garantat comerțul echitabil, sau este procesat și tratat cu coloranți convenționali sau produse chimice urât mirositoare, atunci rămâne o amprentă semnificativă de carbon pe pământ. Uneori va fi un amestec de bumbac organic (care este încă mai bun, dar înseamnă că ar putea conține poliester sau alte țesături create din petrochimie). Ce poti sa faci:

  • Încercați să cumpărați% 100 articole din bumbac organic.
  • Ori de câte ori este posibil, încercați să cumpărați bumbac organic în nuanțele pe care le cultivați în mod natural: cremă, verde pal, și maro deschis. Nu vopsirea materialului reduce impactul asupra mediului.
  • Sau căutați articole de îmbrăcăminte care sunt colorate folosind coloranți naturali sau pe bază de legume (acest lucru devine din nou popular, este un lucru distractiv pe care îl puteți face și acasă)
  • Căutați etichete credibile, cum ar fi ACO (Organic certificat australian) sau GOTS(Standardul global organic pentru textile), ceea ce înseamnă că produsul este certificat ecologic, durabil și ecologic.
Când căutați o modă durabilă, este foarte important să vă faceți temele și să înțelegeți toate elementele de îmbrăcăminte. Priviți cu atenție etichetele și încercați să cumpărați din surse acreditate.

Hours

  • Zilnic 9:00 - 18:00
  • Sâmbătă închis
  • Duminică închis

Details

ro_RORomână